+34 666840178  contact@zabarcelona.com

Най-евтините места за живеене близо до Барселона

Сподели статията на приятел

Share Post:

Ето най-евтините места за живеене близо до Барселона, според Idealista

Животът в Барселона е мечта, от която много от гражданите на града се отказват все повече. Наемите в столицата на Каталуния са достигнали исторически връх, достигайки средно ниво от 1,123.5 евро на месец. Това означава, че вече надхвърля минималната заплата. Този експоненциален ръст на цените и трудностите при закупуването на имоти в града са накарали много от жителите да търсят алтернативи в предградията.

Според последните статистически данни на Idealista, общините в близост до Барселона са изпитали забележителен ръст в търсенето на жилища. Въпреки че цените са по-достъпни в тези райони, нарастващата търсене също е довела до увеличение на разходите. В следващите редове представяме някои от най-евтините общини за живеене близо до Барселона, спрямо средната цена на наема:

SANTA COLOMA DE GRAMANET
Санта Колома де Граменет, населен град в метрополитната зона на Барселона, предлага среден наем от 842 евро на месец. В последната оценка този град се откроява като най-търсено място за живеене. За щастие, близостта до столицата позволява на жителите да стигнат до нея само за 10 минути с метро.

CORNELLA DE LLOBREGAT
Корнеля де Лобрегат, която се класира на пето място в списъка с най-търсените общини за жилище, предлага среден наем от 933 евро на месец и е вторият най-достъпен вариант. Този метрополитен град също разполага с директни обществени транспортни връзки с каталунската столица.

L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

Хоспиталет де Лобрегат се нарежда като третият най-евтин град, според най-скорошния доклад на Idealista, със среден наем от 965 евро на месец. Въпреки че известно време беше на върха на списъка, в момента заема трето място по търсене на жилища. Градът е добре свързан с Барселона чрез няколко линии на метрото, влакове Rodalies и автобуси.

CASTELDEFELLS

Въпреки че крайбрежният град не е особено икономичен, средната му цена (1,114.86 евро), значително по-ниска от тази на Барселона, го прави интересен вариант. Близостта му до плажа, богатството на услуги и относителната му отдалеченост от Барселона го правят спокойно място, идеално за постоянно живеене, което позволява на жителите да се насладят на удобствата на големите градове, докато се наслаждават на спокойствието на по-отдалечени райони.

Търсенето на алтернативи на високите жилищни разходи в Барселона е довело до увеличение на търсенето на имоти в тези периферни общини. Въпреки че цените също са се увеличили, те се считат за по-достъпни в сравнение с центъра на града. Барселонците търсят възможности, които да им позволят да запазят качеството на живот и икономическата достъпност, и тези общини предлагат привлекателен баланс.

Ако се нуждаете от допълнителна асистенция или искате да научите повече за недвижимите имоти в тези градове, не се колебайте да се обърнете към нашия екип. Нашите експерти с удоволствие ще ви предоставят информация и съвети, които да ви помогнат да вземете информирано решение за жилището или инвестицията в Барселона и околните райони.

остани информиран

още статии

Колко струват имотите в Барселона? 2024 г. анализ

Открийте актуалните цени на имотите в Барселона и околните градове за 2024 г. Вижте предимствата и недостатъците на различните райони и намерете идеалния дом за вас. Последвайте ни в социалните мрежи за първи новини за нови имоти. Свържете се с нас за безплатна консултация!