+34 666840178  contact@zabarcelona.com

Информация за покупка на имот в Барселона: Стъпки и Съвети

Сподели статията на приятел

Share Post:

Винаги сте мечтали да научите как да закупите имот в Барселона? Продължете да четете, за да разберете какви са основните етапи при покупката на имот в този живописен град – независимо дали търсите място за живеене или инвестиция.

Първи етап за закупуване на имот в Барселона

Преди да се потопите в детайлите, нека ви уверим, че нашият екип ще бъде на ваша страна на всяка стъпка – от подготовката до огледите и преговорите. Ние ще ви свържем с адвокат или нотариус, преди да подпишете документи. Ето какво е необходимо:

  • Отделете време, за да прегледате интернет обяви за имоти в Барселона, които отговарят на вашите изисквания (бюджет, квартал, площ и други). Изберете няколко предложения, които ви интересуват.
  • След това ние се включваме… Свързваме се с агенциите, обменяме имейли и уговаряме огледи.
  • Огледите са важни. Важно е някой, който познава пазара в Испания, да ви придружи и да зададе правилните въпроси. Можем да поемем отговорността за огледа вместо вас и ако имотът ви заинтересува след видео оглед, можете да дойдете лично.
  • След като сте се спрели на конкретен имот, преди да направите резервация, можете да създадете втори оглед, при който специалист ще провери детайлите за възможни неточности.
  • Тогава може да започне преговор на цената. Почти винаги агенцията предлага малко по-висока цена, за да може да я намали след това.

Втори етап – Преговори и Покупка на Имота

Процесът на покупка протича през няколко етапа. Това зависи от това дали ще използвате заем или ще платите налично.

В двата случая първо се плаща сума за резервация на имота (около 3000 евро).

След около 10 дни се подписва предварителен договор (след комуникация с агенцията или адвоката). Този предварителен договор представлява 10% от цената на имота.

След няколко седмици, след уточнения с нотариус, адвокат, продавач и купувач, се определя дата за подписване на крайния договор.

Има много индивидуални фактори и това може да варира.

Разходи, които трябва да предвидите:

Обикновено към цената на имота се добавят 12-13% за данъци, такси и комисионни.

  • Адвокат: около 1200 евро
  • Нотариус: около 1200 евро
  • Данък (ІТR): 10%
  • Вписване в регистъра на собствеността: около 500 евро
  • Комисионната за екипа на За Барселона. За повече информация направете безплатна консултация с човек от екипа чрез формата по-долу.
  • Резервиране на имот и предварителен договор с европейски паспорт и след това нотариално заверяване на предварителния договор изисква НИЕ.
  • С помощта на нашия опит, закупуването на имот, когато имате пари в брой, може да се осъществи за около два месеца. Ако използвате ипотека, този период може да се удължи до около четири месеца. Всичко е индивидуално и може да варира.

За лична консултация, свържете се с нас.

остани информиран

още статии

Колко струват имотите в Барселона? 2024 г. анализ

Открийте актуалните цени на имотите в Барселона и околните градове за 2024 г. Вижте предимствата и недостатъците на различните райони и намерете идеалния дом за вас. Последвайте ни в социалните мрежи за първи новини за нови имоти. Свържете се с нас за безплатна консултация!